Alegerea dj-ului de evenimente

Incep acest articol cu spertanta ca usor – usor se vor indrepta lucrurile care au luat-o pe un drum gresit, aici ma refer la dj-ul de evenimente.

Acest serviciu de dj la nunta, dj la botez, dj la petreceri a devenit unul “ practicat “ de toata lumea, ei gandindu-se doar ca o sa ia niste bani, muzica se gaseste pe toate drumurile, ce conteaza ca ii strica omului un eveniment important din viata.

In timp ce “ rasfoiam “ astazi internetul, imi atarge atentia o oferta a unui coleg, sa nu fiu inteles gresit nu am cu nimeni nimic, fiecare isi gestioneaza acctiunile personale…revenind la oferta vad acolo in descrierea ei niste lucruri care m-au facut sa scriu acest articol, adica despre Țeapa pe care si-o iau multi multumindu-se ca au gasit un dj mai ieftin cu 100 – 200 – 300 ron …..

In poza respectivei oferte erau trecute 2 boxe + 1 subwoofer, iar la descriere erau vreo 5 boxe, pana la urma cu ce vine omul asta la eveniment ……asteptam surpriza, continuam descrierea cu faptul ca el asigura montaj-ul si demontaj-ul …serios cum ar fi sa il pui pe ginerica si pe nas sa iti monteze iar tu sa vi la deschidere….

Am mai observant ca toti sunt profesionisti, daca cauti pe google dj nunta, dj evenimente, etc, etc …toti au aparatura profesionala, toti sunt profesionisti, si mai nou toti au peste 10 ani experienta, nimeni nu este mediu….

Vorba unui coleg astazi daca iti iei 2 boxe si un laptop esti dj …cunosc foarte multe personae care fac aceasta treaba de putin timp si ce descrieri au …..  vad ca pe nimeni nu intereseaza daca este legal, daca isi platesc licentele, nimeni nu stie ca daca a venit controlul si dj-ul nu are licenta I se opreset muzica si logic se strica evenimentul, nimeni nu intreaba cu ce echipament vine, toti vor ieftin si apoi plang la prezidiu ca nunta sau botezul este o catastrofa .

Nu va lasati pacaliti de ‘ aparatura profesionala ‘, ‘ lumini profesionale’, ‘ experienta de 10 ani ‘, ‘ mii de melodii ‘, asigurati-va ca il vedeti la ‘treaba’, ca o sa faceti un contract si nu va lasati pacaliti de vorbe.

Si ma intreb de ce plange mireasa la masa ? Ea nu era constienta ca, contractand cel mai ieftin dj, nu este solutia potrivita pentru nunta ei ? S-a dus o mireasa la dj si i0a spus ca nu este ok, lumea sta la masa, iar raspunsul dj-ului a fost genial : ” domna v-am luat 700 ron atat pot, daca aveati pretentii luati un dj ” ………

Suntem dj-ii care am investit mii de euro in echipament ca sa oferim calitate, cu sute de evenimente in picioare, cu spatele terminat de la carat boxe, insa acum se vrea ieftin …

Fiecare isi alege pentru evenimentul lui ce serviciu crede ca este mai potrivit ca buget, ca genuri musicale, insa sa nu uitati ca nunta, botezul copilului il faceti odata in viata, daca ati gresit, nu o sa il mai faceti inca odata saptamana viitoare reparand greselile, ci va ramane un evenimen gresit.

Sa nu mai spun de dj-ii care spun ca vin la evenimente ei si nu vin, trimit pe altcineva ( poate care nu are nici o treaba cu acest serviciu ) sau nu vin deloc, isi inched telefonul si… ce o sa faci in ziua nuntii..

Concluzia este ca dj-ul de evenimente trebuie ales cu grija la fel si serviciu de sonorizare, unul foarte important evenimentului dumneavoastra !

Sugestii pentru melodia de deschidere

 

 

Melodia de deschidere este unul din cele mai imoprtant moment al serii, este acea piesa prin care mirii transmit un mesaj invitatilor, este acea piesa in care multi vor sa regasesca intamplari de care au avut parte, pentru ca le place un anumit gen sau doresc un vals clasic.

Dumneavoastra impreuna cu dj-ul aveti un rol important pentru acest moment deosebit al serii , de aceea conteaza colaborarea pe care o aveti cu el.

Sunt si cazuri in care mirii vor cea mai simpla si cea mai scurta melodie pentru ca nu sunt ” dansatori „, sau acele colaje comice formate din mai multe melodii din genuri diferite.

Tot mai des suntem intrebati daca putem sugera cateva melodii de deschidere pentru dansul mirilor, de aceea dj la nunta nu inseamna doar sa pui muzica , inseamna sa comunici cu mirii, inseamna sa iti dai seama ce asteptari au ei de la tine ca dj , inseamna sa stii sa simti atmosfera .

Sugestii sunt forte multe, din experienta nuntilor anterioare o sa incercam sa venim in ajutorul dumneavoastra cu cateva idei si am incercat sa facem o selectie a melodiilor care sunt cele mai cerute pentru acest moment al serii :

Train – Marry Me

Lonestar – Amazed

James Blunt – You’re Beautiful

Etta James – At Last

Directia 5 feat Alinka – Te iubesc

Luis Miguel – Historia De Un Amor

Eric Clapton – Wonderful tonight

Rod Stewart- Have i told you lately

Deana Carter – Once upon a december

Celine Dion & Pavarotti – I Hate You Then I Love You

Francois Feldman – Les Valses De Vienne

Chayanne – Tiempo De Vals

Speram ca aceste piese sa va fie de ajutor si sa va inspire pentru a alege melodia de deschidere ideala pentru momentul dumneavoastra.